Umre Turları | 2017 Umre Turları | En Ucuz Umre Turları | cankiturizm.com - Bilge Platform - Aklınıza takılan her başlıktan soruya cevap verilen bilge ve kültür sitesi google-site-verification: googlef96c3ba5a41d1a86.html

Haberler

14 Ağustos 2017 Pazartesi

Umre Turları | 2017 Umre Turları | En Ucuz Umre Turları | cankiturizm.com

Umre Programları
Umre Turları
Bu günkü yazımız da Umre Turlarını ele alacak ve Umre hakkında kısaca bilgilendirme yapacağız. Yazımıza başlamadan önce 2017 Umre turları için kayıtlar başlamıştır.  Bilgi almak isteyen ya da Umre programlarına göz atmak isteyenler Umre Turları'na tıklayarak detaylı bilgi edinebilir.

Kelime anlamı ziyaret etmek olan Umre, dini terim olarak ise belirli bir zamana bağlı kalınmaksızın ihrama girerek kâbe'yi tavaf etmek ve Safa ile Merve arasında sa'y yaparak tıraş olunduktan sonra ihramdan çıkmaktır.

İhram ve Tavaf olarak iki şartı bulunan Umre, ihram şart olup tavaf ise rükündür. Umrenin vacipleri ise say ile tıraş olup ihramdan çıkmaktır. Her müslüman'ın ömründe bir kez umre yapması sünnettir. Umrenin bilinen pek çok fazileti olup özellikle "Ramazan" ayında Umre yapmanın sevabı daha çoktur.
Umre Programları
Umre Turları

Hz. Peygamber efendimiz umre için şöyle buyurmaktadır; Umre, diğer bir umre arasındaki, tüm günahların silinmesine vesile olur. Ramazanda yapılan Umre ibadeti, bir haccın sevabına denktir. Diye buyurmuştur. Umre yapmak için herhangi bir zaman dilimi şart koşulmamıştır. Dilendiği zaman yapılabilir, ancak Arefe günü sabahından, bayramın dördüncü günü akşamına kadar yapılması mekruh olarak görülüyor.

Umre yapmak ,isteyen bireyler, umre hazırlıklarını gerçekleştirdikten daha sonra iki rekat ihram namazı kılar. Namazın ardından "Allah’ım senin rızan için umre yapmak istiyorum. Bunu kolaylaştır ve kabul eyle" diyerek niyet getirilir. Bunun ardından "Telbiye" söylenmeli ve ihrama girilmelidir.

Usulü bu şekilde olup, usulüne göre girildikten sonra Kabe tavaf edilmelidir. Tüm bunların arından Safa ile Merve arasında say yapılıp tıraş olunmalı ve ihramdan çıkılmalıdır. Bu şekilde yapılması takdirde Umre tamamlanmış sayılacaktır.
Umre Programları
Umre Turları

Umre İle Hac Arasındaki Farklar

  1. Umrenin belirli bir zaman dilimi yoktur. İstenildiği taktirde her an gidilebilir. 
  2. Umrenin müzdelife ve Arafat vakfeleri yoktur. 
  3. Umre de cem-i takdim ve cem-i tahir bulunmamaktadır. 
  4. Umre de kudüm ve veda tavafı yoktur. 
  5. Son olarak Umre de kurban kesmek yoktur.

Kesinlikle Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle Umre yapmak için kesinlikle "HELAL" para temin edilmesi gerekmektedir. Aksi halde Umre'nin bir sevabı kalmayacağı gibi üstüne daha fazla günah kazanmayı kimse istemez. Daha sonra alacaklar varsa alınmalı, borçlar ödenmelidir. Eğer bu mümkün değilse, yazı ile tevsik edilmelidir. 
  1. Öncelikle aile fertleri, dostlar ve akrabalar ile helalleşilmesi gerek.
  2. Aşırıya kaçınmadan (abartmadan) yol hazırlıkları yapılmalıdır. 
  3. Güneş altından çok dolaşılmamalıdır. 
  4. Otellerde bulunan soğutucular gereksiz yere kullanılmamalıdır.
  5. Yağlı ve dışarı da satılan yiyeceklerden mümkün olabildiğince kaçınılmalıdır. 
  6. Buzlu su ve içecekler tüketilmemesi gerek ve kusurlu insanlar affedilmelidir. 
  7. Giyeceğiniz giysilerin beyaz ve pamuktan olmasına dikkat etmelisiniz. 
  8. Lüzumsuz alışverişler ile zaman kaybedilmemeli, kötü söz ve davranıştan kesinlikle kaçınılmalıdır. 
En ucuz Umre turları için referansı olduğumuz cankiturizm.com adresinden gerekli bilgileri edinebilir, müşteri hizmetleri ile 7/24 kesintisiz iletişim kurabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı "Linksiz" Paylaşmaya Özen Gösteriniz. Aksi Halde Onaylanmayacaktır.